top of page
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean

Frågor & Svar

 

Nedan ser du svaren på de vanligaste frågorna. Mer information hittar du i de allmänna köpvillkoren. Annars går det alltid att kontakta Terroirviner direkt och ställa en fråga.

 

Vad är Terroirviner för någon slags butik?

 

Terroirviner är en oberoende vinbutik med säte i Colmar i Frankrike som skickar viner direkt till privata kunder i Sverige. Konceptet är att erbjuda kvalitetsviner från mindre vingårdar, som inte går att hitta på Systembolaget. Hos Terroirviner kan du blanda lådor fritt med de viner du vill ha. Plocka fritt, helt enkelt! Alternativt har du även möjlighet att beställa en färdig blandlåda när nya viner lanseras.

 

Onlinebutiken

I onlinebutiken kan man när som helst handla bland vinerna som finns i sortimentet. Leverans sker i närmaste leveransperiod (anges i butiken). Minst en gång per månad avgår leveranser till Sverige. 

 

Nya vinlanseringar

Ca var 3:e vecka lanserar Terroirviner nya viner. Vid lanseringen gäller ett speciellt lanseringserbjudande med nedsatta priser. Erbjudandet gäller under en begränsad period, vanligtvis ca 7-14 dagar. När lanseringsperioden är över gäller ordinarie priser. För att inte missa någon lansering rekommenderas att bli medlem i Terroirviners mejllista.

 

Att bli medlem

Om du är intresserad att få mejl i samband med nya lanseringar, gå med i mejllistan! (KLICKA HÄR). Du får ca 1-2 mejl per månad.

 

Slutförsäljning

Vissa viner produceras i mycket små mängder. Det händer att sådana viner säljs slut redan vid lanseringsskedet, dvs redan under de första dagarna. Principen som tillämpas är "först till kvarn".

 

 

Är det lagligt att handla vin via nätet?

 

Ja, det är 100% lagligt om man följer reglerna, vilket Terroirviner gör. Du som är bosatt i Sverige har rätt att inhandla vin från andra EU-länder för hemleverans utan att gå via Systembolaget. Detta slogs fast efter den s.k. Rosengrendomen i EU-domstolen 2007. Alkoholskatt och moms skall dock betalas i Sverige enligt gällande EU-direktiv. Terroirviner gör detta åt dig: alla vinpriser i butiken inkluderar svensk alkoholskatt och moms. Terroirviner är registrerad distansförsäljare hos Skatteverket och följer de regler som gäller. Terroirviner har sitt lager i Frankrike och skickar vin direkt till din adress i Sverige. Det förekommer ingen lagring i Sverige. Du som kund ska även ha fyllt 20 år och vinet skall vara avsett för privat bruk.

 

 

Finns det någon minimiorder i denna butik?

 

Minimiorder är minst 6 flaskor totalt. Du kan blanda flaskor helt fritt.

 

 

Hur kan jag optimera fraktkostnaden?

 

Fraktkostnaden för hela Sverige är 195 kr för 6-12 flaskor, 295 kr för 13 flaskor och uppåt. Läs gärna mer om leveransvillkoren under "köpvillkor och frakt". För att optimera fraktkostnaden lönar det sig att beställa i jämna 12-tal.

 

 

Hur funkar leveranserna?

 

-Terroirviner gör normalt minst en leverans per månad. Aktuell leveransperiod anges i butiken.

-Leverans kan göras i hela Sverige och det är samma fraktkostnad oavsett var du bor i landet.

-För de flesta adresser (nästan alla städer och stadsområden) sker leveransen med Best Transport, kvällstid 17-22. För övriga adresser (utanför Best Transports nätverk) sker leveransen med Bussgods (leverans till ombud). Läs mer om leveransvillkoren här.

-Ange gärna en leveransadress där du, eller någon över 20 år, kan ta emot försändelsen. Det kan vara din bostadsadress eller någon annan adress som passar dig. Fakturaadressen skall dock alltid vara din privata adress.

-Glöm inte att ange portkod om sådan finns!

-OBS att vi endast kan skicka dina viner om vi erhållit betalning för dem. Betalning skall vara oss tillhanda senast på fakturans förfallodag, Information om sista betalningsdag för aktuell leverans anges alltid i butiken.

 

 

Kan ni göra en specialleverans för mig? Kan jag få expressleverans?

I vissa fall kan vi göra leverans just för dig, dvs oberoende av de planerade leveranserna. Var god kontakta oss för att diskutera denna möjlighet. Du kan kontakta mig HÄR.

 

 

Jag vill göra en större beställning, t ex till bröllop eller annan tillställning, finns det någon bra leveranslösning för det?

 

Ja, det finns det! Du som vill beställa 66 fl eller fler kan få gratis palleverans (0 kr). OBS! Gäller inte alla adresser. Kontakta oss för info. Om du önskar få palleverans: vänligen beställ via mejl, då detta leveransalternativ inte erbjuds finns i butiken. Om palleverans ej är möjlig till önskad leveransadress gäller vanlig leverans (för 13 fl och uppåt: 295 kr)

 

 

Vilka betalningsalternativ erbjuder ni?

Vi erbjuder i dagsläget 3 betalningsalternativ:

 

1. Kortbetalning i SEK. Du betalar tryggt och sakert med ditt betal- eller kreditkort. Överföringen av information är krypterad med SSL-128 bitars kryptering. Terroirviner anlitar leverantören Stripe som är en av världens främsta leverantörer av betallösningar inom ehandel. Terroirviner får aldrig tillgång till dina kortuppgifter och dessa lagras inte. 

 

2. Kortbetalning i Euro. Om du väljer kortbetalning i Euro konverteras din ordersumma till Euro. Du får ett mejl med betalningsinstruktioner där beloppet i EUR anges. Konverteringskursen är förmånlig för dig vilket innebär en liten rabatt jämfört med beloppet i kronor på orderdatumet. Du betalar tryggt och säkert genom att följa anvisningarna. Du blir dirigerad till Sociéte Générales betalningsplattform och knappar in en referenskod som du får av Terroirviner. Du behöver endast knappa in koden, dina kortuppgifter och godkänna betalningen. En mycket användarvänlig och säker betalningslösning.

 

3. Banköverföring i Euro: du gör en SEPA-betalning till Terroirviners franska bankkonto. Om du väljer banköverföring konverteras din ordersumma till Euro. Du får ett mejl med betalningsinstruktioner där beloppet i EUR anges. Konverteringskursen är förmånlig för dig vilket innebär en liten rabatt jämfört med beloppet i kronor på orderdatumet.

 

Oavsett vilket betalningsalternativ du väljer får du en faktura via mejl.

 

 

Varför ska betalning ske innan leverans?

Inom distanshandel med vin är det praxis att betalning måste ske innan leverans. Vid distanshandel skall alkoholskatt och moms betalas i mottagarlandet. För att säkerställa att varan har en köpare är det därför nödvändigt att ta betalt innan leverans. 

 

 

Vissa av era viner finns inte kvar i lager eller har ett lågt lagersaldo. Kommer det att gå att beställa dem igen?

Det kan jag inte lova! Vissa viner produceras endast i små mängder hos de producenter jag arbetar med. Om vinet tar slut är det inte säkert att samma årgång kommer att finnas igen. Det kan bli en ny årgång istället. Terroirviner har även små partier i sitt sortiment, t.ex. äldre Bordeauxviner. När dessa tar slut finns det ingen garanti att de dyker upp igen i butiken. Om du är intresserad av ett vin som det finns få flaskor kvar av, kan det vara klokt att beställa direkt innan någon annan hinner göra det. 

 

 

Kan jag handla viner och skicka dem som gåva till en annan person?

Javisst kan du göra det. Mottagaren av gåvan måste dock vara minst 20 år gammal. Du kan även be mig bifoga ett gratulationskort med ett fint motiv från Colmar. 

 

 

Vinet jag beställde var defekt. Kan jag få ersättning?

 

Ja, det kan du få, med reservation för äldre årgångar (viner äldre än 10 år) och s k "naturviner" (viner som vinifieras med minimala eller inga tillsatta sulfiter). Kontakta oss för mer information om hur ersättning går till. OBS att flera viner i sortimentet har garanti mot korkdefekt. 

 

Kan jag ångra mitt köp?

Ja, du kan ångra ditt köp inom 14 dagar efter mottagen leverans. Om du skall göra retur måste vinerna vara oöppnade och i gott skick. Återbetalning sker inom 30 dagar efter att vi fått vinerna i retur. De mer detaljerade reglerna finner du under "köpvillkor och frakt" i menyn.

bottom of page