top of page
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
Terroirviner, vin på nätet direkt från Colmar

Terroirviner: vinbutiken för dig som söker mindre producenter som inte finns på systembolaget

Små producenter

Terroirviner är butiken för dig som söker viner från små producenter, som inte går att hitta på Systembolaget.  Nästan alla producenter som Terroirviner arbetar med odlar mindre än 15 ha. Fokus ligger på Alsace, Rhônedalen och Bourgogne, men även andra disktrikt finns med. Jag har personlig kontakt med vinmakarna och besöker dem regelbundet för att prova viner. Det förekommer aldrig mellanhänder. Nyckelordet är terroir: viner med ett ursprung, som är gjorda med omsorg och hantverk. Ingenting industriellt, ingenting kommersiellt. Endast riktiga viner. Se aktuell lista över producenter HÄR.

 

Nya lanseringar minst en gång per månad

Jag lanserar nya viner ca var 3:de vecka, vanligtvis från en enskild producent. I samband med nya lanseringar har du möjlighet att beställa de nya vinerna till speciella lanseringspriser. För att inte missa något, bli medlem i Terroirviners mejllista! Svensk alkoholskatt och moms ingår i priset.

 

Blanda lådor fritt

Hos Terroirviner har du fria händer. Du bestämmer fritt vilka viner som ska finnas med i dina lådor. Minimibeställningen är 6 flaskor totalt.

Om du behöver tips, tveka inte att kontakta mig. Jag ger dig personlig service. Du har även möjlighet att beställa färdiga blandlådor.

 

Leveranser varje månad

Aktuell leveransperiod står angiven i butiken.

Fraktkostnad:  6-12 flaskor = 195 kr, från 13 och uppåt = 295 kr

För att optimera fraktkostnaden lönar det sig att beställa i jämna 12-tal.

Leverans till hela Sverige.

Leverans sker med Best Transport eller Bussgods beroende på postnummer.

 

Tidigare lanserade viner finns i onlinebutiken

OBS: vissa viner säljs slut snabbt. För att inte missa något, gå med i mejllistan, så blir du informerad när nya viner lanseras.

 

Terroirviner, vin på nätet direkt från Colmar
Philippe Saillard, Terroirviners grundare
Terroirviners depå i Colmar. Härifrån skickas dina viner!
Om oss!

 

Hej, jag heter Philippe Saillard och det är jag som driver företaget Terroirviner SAS. Jag har tidigare jobbat i andra branscher, men mitt växande vinintresse fick mig att starta projektet Terroirviner 2014. Jag slog mig ner i Colmar i Alsace, där jag både bor och arbetar. Jag är inte utbildad "sommelier" eller "oenolog", men är en osnoffsig vinentusiast.

 

Du som besöker denna sida delar kanske min vinfilosofi. Vin handlar om terroir och nyanser. Att kunna förmedla en historia och ett budskap. Att höja matupplevelser till nya dimensioner. Att njuta och dela med sig! Det är i den andan jag vill presentera och erbjuda viner via denna sida.

 

Jag åker runt och besöker producenter och väljer endast de viner som lämnar ett särskilt intryck på mig. Rent allmänt eftersträvar jag terroirkänsla, balans, fräschör, och elegans. Jag är öppen för olika typer av viner! Men de ska ha personlighet och sticka ut från mängden. Att ha direkt och nära kontakt med producenten är för mig en självklarhet. Det handlar om att ha en långsiktig och bra relation. Inga mellanhänder!

I Colmar har jag 2 lokaler:

-En vinkällare med perfekta lagringsförhållanden, där jag lagrar viner under lite längre tid.

-En depå där jag tar emot, packar och skickar viner. Depån har sval temperatur året runt.

Jag hoppas du blir nöjd med Terroirviners viner! Varmt välkommen!

Läs Per Karlssons reportage om Terroirviner på BKWine.com! HÄR

bottom of page