• Facebook Clean
  • Twitter Clean

EXKLUSIVA VINER FRÅN BUGEY
Yves Duport - Caveau Quinard -
Caveau Bugiste

Ny lansering 3-13 augusti 2020

 

Denna lansering är resultatet av en fantastisk resa i distriktet Bugey i juli 2020. Bugey som ligger mellan Jura och Savoie är tämligen okänt beroende på sin begränsade produktion: ca 500 ha odlas idag fördelade på ett 80-tal producenter. Vinodlingen är utspridd i ett stort, bergigt område som utgör Jurabergens sydligaste del, avgränsad från Alperna av floden Rhône. Med hjälp av en god vän med rötter i området och stor lokalkännedom, besökte jag ett tiotal utvalda producenter. Kvaliteten på vinerna var så hög, att jag undrade hur denna region kan ha varit under radarn så länge. Bland höjdpunkterna: Chardonnay-viner som jag räknar bland de bästa jag druckit utanför Bourgogne; de mousserande vinerna gjorda enligt Méthode Traditionnelle, lagrade på sin jästfällning i minst 36 månader, var enastående eleganta. Likaså de röda vinerna på druvan Mondeuse, i en stil som ligger någonstans mellan Bourgogne och Norra Rhône. Att välja ut en enskild producent blev något av en omöjlig uppgift, då flera hade fantastiska viner som jag absolut inte ville utelämna; därmed har jag handplockat 6 viner från 3 olika producenter i denna lansering. Varsågod!

Kort om Terroirviner:

 

-Nya vinlanseringar var 3:de vecka.

-Du blir informerad på hemsidan om när nästa lansering ska ske

-Nästa lansering planerad: meddelas senare

-Nya viner lanseras direkt i onlinebutiken och beställs där.

-Tänk på att beställa medan lanseringen pågår. Vissa viner blir snabbt slutsålda och kommer inte att kunna beställas i efterhand.

-Vid varje lansering kan du komponera dina lådor själv (blanda fritt), eller beställa en färdig blandlåda. Blandlådan innehåller det som är mest representativt för vingården (t ex 2 flaskor av 3 olika viner).

Bli medlem i Terroirviner - få mejl när nya viner lanseras

 

Finns ej på Systembolaget. Genom att vara med i mejllistan kan du beställa vinerna till nedsatta priser. Ca 1-2 mejl per månad.  I och med din anmälan godkänner du Terroirviners integritetspolicy.

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page

Följ Terroirviner på Facebook!

På Terroirviners FB-sida får du regelbundet information om nya viner, vinprovningar, reportage, resor, mm. Det är mycket populärt!

Handla vin på nätet direkt från Colmar. Blanda lådor fritt.

© 2014-2020 Terroirviner. Tous droits réservés.

Du ska ha fyllt 20 år för att besöka denna sida. För mycket alkohol är farligt för hälsan. Drick måttligt.

L'abus d'alcool est dangereux pour la santé. Consommez avec modération.

Denna webbplats använder cookies för bästa användbarhet. Genom ditt besök godkänner du detta.