• Facebook Clean
  • Twitter Clean

TERRES DU MOUTHEROT - FRANCHE-COMTÉ

Ny lansering 2-9 augusti 2021

Det finns mycket att utforska utanför de stora och välkända distrikten!
 
I mars i år besökte jag den lilla byn Le Moutherot, 20 km väster om staden Besançon i departementet Doubs, och bekantade mig med trevliga vinmakaren Mathieu Colin. En fantastisk erfarenhet! Här gör man torra vita viner på druvan Chardonnay, och kvaliteten ligger på en helt oanad nivå, som mycket väl kan mäta sig med bra vit Bourgogne.

Vinodling har funnits i Le Moutherot sedan 1400-talet, men genomgår en pånyttfödelse sedan 80-talet tack vare familjen Colins satsning. Arbetet är hantverksmässigt från A till Ö. Samtliga viner vinifieras och lagras på ekfat i likhet med traditionell Bourgogne.

Dessa är sällsynta och unika viner, som jag med stor glädje lanserar för första gången i Terroirviners sortiment. Varsågod!

Terres du Moutherot

Kort om Terroirviner:

 

-Nya vinlanseringar var 3:de vecka.

-Du blir informerad på hemsidan om när nästa lansering ska ske

-Nästa lansering planerad: meddelas senare

-Nya viner lanseras direkt i onlinebutiken och beställs där.

-Tänk på att beställa medan lanseringen pågår. Vissa viner blir snabbt slutsålda och kommer inte att kunna beställas i efterhand.

-Vid varje lansering kan du komponera dina lådor själv (blanda fritt), eller beställa en färdig blandlåda. Blandlådan innehåller det som är mest representativt för vingården (t ex 2 flaskor av 3 olika viner).

Bli medlem i Terroirviner - få mejl när nya viner lanseras

 

Finns ej på Systembolaget. Genom att vara med i mejllistan kan du beställa vinerna till nedsatta priser. Ca 1-2 mejl per månad.  I och med din anmälan godkänner du Terroirviners integritetspolicy.

Tack! Din information har skickats. Om mejlen inte kommer fram, titta i din skräppost. Lägg till info@terroirviner.com i din adresslista.

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page

Följ Terroirviner på Facebook!

På Terroirviners FB-sida får du regelbundet information om nya viner, vinprovningar, reportage, resor, mm. Det är mycket populärt!