top of page
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean

DOMAINE DE LA CHAPELLE - CÔTES-DU-RHÔNE

Ny lansering 26 sept - 10 okt 2023

Domaine de la Chapelle, som drivs av trevlige Sylvain Boussier i det lilla distriktet "Gadagne" utanför Avignon, är en av Terroirviners mest omtyckta producenter.

Gadagne är känt för sin typiska Rhôneterroir med djup röd lera och "galets roulés", ovala stenar som avlagrats av floden Rhône. Här skapas naturligt generösa och explosiva viner, som länge varit kända för sin kvalitet, men som produceras i mycket liten kvantitet och därmed är svårfunna. Sedan 2012 har Gadagne upphöjts till "Villages"-status i appellationssystemet i Côtes-du-Rhône.

Den unge Sylvain har på senare år utforskat en mer elegant och slipad stil i sina viner, som bryter mot den tidigare tuffare och stramare stilen. Resultatet är mycket tilltalande, och kombinerar den naturliga Rhônevärmen- och kryddigheten med en salivretande fräschör och fantastisk klunkbarhet.

I denna lansering får vi uppleva en urläcker trilogi: Chêne Blanc 2022 (vitt), kanske den bästa årgången som Sylvain någonsin gjort av vinet, Tradition 2020 (rött), nu i sitt toppfönster, med en sällsynt fruktrenhet, och Réserve 2021 (rött), premiumvinet, med större djup och fyllighet, där kraft och elegans helt enkelt går hand i hand. Till sist lanseras även Réserve 2019 på magnumflaska, en magnifik årgång som nu ligger i sitt toppfönster. Varsågod!

Chapelle Gadagne

Kort om Terroirviner:

 

-Nya vinlanseringar var 3:de vecka.

-Du blir informerad på hemsidan om när nästa lansering ska ske

-Nästa lansering planerad: meddelas senare

-Nya viner lanseras direkt i onlinebutiken och beställs där.

-Tänk på att beställa medan lanseringen pågår. Vissa viner blir snabbt slutsålda och kommer inte att kunna beställas i efterhand.

-Vid varje lansering kan du komponera dina lådor själv (blanda fritt), eller beställa en färdig blandlåda. Blandlådan innehåller det som är mest representativt för vingården (t ex 2 flaskor av 3 olika viner).

Bli medlem i Terroirviner - få mejl när nya viner lanseras

 

Finns ej på Systembolaget. Genom att vara med i mejllistan kan du beställa vinerna till nedsatta priser. Ca 1-2 mejl per månad.  I och med din anmälan godkänner du Terroirviners integritetspolicy.

Tack! Din information har skickats. Om mejlen inte kommer fram, titta i din skräppost. Lägg till info@terroirviner.com i din adresslista.

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page

Följ Terroirviner på Facebook!

På Terroirviners FB-sida får du regelbundet information om nya viner, vinprovningar, reportage, resor, mm. Det är mycket populärt!

bottom of page