top of page
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean

Sylvain Faudot - ARBOIS, JURA

Ny lansering 27 mars - 9 april 2023

 

Jura är ett mycket litet distrikt vars viner har blivit alltmer eftertraktade och svårfunna. Sylvain Faudot, verksam i Saint-Cyr-Montmalin ca 8 km norr om Arbois, är en liten oberoende hantverksproducent med endast 6 ha odlingar, som vi fått chansen att bekanta oss med. Hela 7 viner lanseras, som fångar hela bredden av det Sylvain producerar. Crémanterna är helt fantastiska och förtjänar särskilt beröm. De uppvisar ett synnerligen fint uttryck av Chardonnay i en stil som liknar Extra Brut. De friska, "moderna" Juravinerna imponerar starkt, med sin utmärkta balans mellan frukt och mineralitet, likaså de traditionella "vin de voile", i en mer kryddig, nötig och oxidativ stil. Varje vin har något unikt att berätta.

Samtliga viner i denna lansering kan Terroirviner erbjuda tack vare att Sylvain lagt undan dem åt oss för länge sedan, annars hade de varit otillgängliga. Så passa på nu medan chansen finns!

Sylvain Faudot

Kort om Terroirviner:

 

-Nya vinlanseringar var 3:de vecka.

-Du blir informerad på hemsidan om när nästa lansering ska ske

-Nästa lansering planerad: meddelas senare

-Nya viner lanseras direkt i onlinebutiken och beställs där.

-Tänk på att beställa medan lanseringen pågår. Vissa viner blir snabbt slutsålda och kommer inte att kunna beställas i efterhand.

-Vid varje lansering kan du komponera dina lådor själv (blanda fritt), eller beställa en färdig blandlåda. Blandlådan innehåller det som är mest representativt för vingården (t ex 2 flaskor av 3 olika viner).

Bli medlem i Terroirviner - få mejl när nya viner lanseras

 

Finns ej på Systembolaget. Genom att vara med i mejllistan kan du beställa vinerna till nedsatta priser. Ca 1-2 mejl per månad.  I och med din anmälan godkänner du Terroirviners integritetspolicy.

Tack! Din information har skickats. Om mejlen inte kommer fram, titta i din skräppost. Lägg till info@terroirviner.com i din adresslista.

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page

Följ Terroirviner på Facebook!

På Terroirviners FB-sida får du regelbundet information om nya viner, vinprovningar, reportage, resor, mm. Det är mycket populärt!

bottom of page